SHO ry

Turun yliopiston Satakuntalais-Hämäläinen Osakunta ry (SHO, Soho) on opiskelijajärjestö, jonka tarkoituksena on koota yhteen opiskelijoita heidän kotiseutunsa perusteella oppiaineeseen katsomatta. SHO:n jäsenistöstä löytyykin opiskelijoita jokaisesta yliopiston tiedekunnasta sekä kaikista Turun korkeakouluista, mikä antaa jäsenille erinomaisen mahdollisuuden tutustua eri tieteenaloihin. Kotiseutu ei ole este jäsenyydelle: SHO:ssa on jäseniä myös Satakunnan ja Hämeen ulkopuolelta.

SHO:n toiminta koostuu pääosin erilaisten juhlien, tapahtumien ja kerhojen järjestämisestä sekä vapaa-ajan viettoon tarkoitettujen tilojen ylläpidosta. SHO:n lukuisista kerhoista mainittakoon esim. mahjongkerho, Viski- ja sikarikerho, Teekerho sekä satunnaista puuhastelua harrastava Joku M. -kerho.  Perinteisten Maakuntailtojen, Torwisitsien, Kesäpäivien ja vuosijuhlien lisäksi SHO järjestää muiden osakuntien kanssa syksyisin uusille osakunnan jäsenille suunnatut Beaani-iltamat.

Suurin osa osakunnan päivittäisestä toiminnasta tapahtuu Yo-talo B:n katutasossa sijaitsevassa Osakuntatilassa. Tilojen yhteydestä löytyy myös Osakuntasali, jota osakuntien kattojärjestö S-Osakunnat ry vuokraa yhdessä Aaly ry:n kanssa opiskelijajärjestöille juhla- ja muuhun toimintaan.

Monet asiat ovat muuttuneet vuosien varrella, mutta SHO:n tunnuslause ”Tule sellaiseksi kuin olet” pitää edelleen paikkansa: opiskelun ohella tarvitaan myös oppia elämästä. Sitä jos mitä löytyy SHO:sta!